Siemens wil afrekenen per mobieltje

Siemens en softwarebedrijf Brokat gaan samen een platform ontwikkelen voor mobiel betalingsverkeer. Wie straks iets koopt, kan dat met zijn mobieltje afrekenen.

In het kader van de samenwerking neemt Siemens voor 72 miljoen (158 miljoen gulden) een belang van 3 procent in Brokat. Ook krijgt Siemens een zetel in de Raad van Toezicht van Brokat.
Als alles lukt, kan de gsm-bezitter straks direct betalen voor reserveringen, bestellingen en aankopen. De betaling wordt direct ingevoerd en het betalingsbewijs verschijnt op de display. Dat maakt aanvullend factureren, overmaken van factuurbedragen, wat vaak tot vertragingen leidt, en het daarna invoeren in de boekhouding van de ontvanger, allemaal overbodig, aldus de twee bedrijven.
Brokat en Siemens zullen een gezamenlijk team vormen, dat in eerste instantie uit 50 medewerkers zal bestaan en naar verwachting voortdurend uitgebreid zal worden. "De markt voor mobiel zakelijk verkeer, en dan met name het segment voor mobiel betalingsverkeer, zal de komende jaren explosief groeien", aldus Brokat-topman Stephan Röver.
Brokat behoort tot de internationaal toonaangevende leveranciers van software voor de e-handel. In het marktsegment Internet-banking is het bedrijf marktleider. Voornaamste product is het modulaire E-Services-platform Twister. Deze software integreert bestaande IT-systemen en toepassingen in bedrijven en verbindt deze met verschillende elektronische kanalen zoals Internet of mobiele communicatie.
De Information and Communication Mobile Group van Siemens (26.000 werknemers, omzet 6 miljard euro in de eerste negen maanden van dit jaar) biedt een scala van mobiele telefoon-producten aan, waaronder mobiele telefoons, Isdn-telefoons en mobiele organizers.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-06T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.