Sony komt met electronisch kerstbeest

Te laat voor Sinterklaas, maar daar ligt Sony niet wakker van natuurlijk. Maar Kerstmis, dat is andere koek.

Voor het Amerikaanse cadeaufeest bij uitstek heeft de Japanse electronicafabrikant wel wat nieuws op stapel staan: de opvolger van robothondje Aibo, dat in juni op de markt kwam bij wijze van proef en dat in luttele dagen was uitverkocht ondanks de toch niet misselijke prijs van 2500 dollar (6250 gulden).
Aibo is een 27 centimeter groot robothondje dat kan wandelen, met zijn staart kwispelen en achter een bal aan kan rennen. In juni bood Sony via Internet een gelimiteerde editie van 3.000 stuks aan in Japan, die vervolgens in twintig minuten waren verkocht. Ook in de VS liep het storm zij het ietsje minder: in vier dagen tijd gingen 2000 Aibo's over de virtuele toonbank. Dat viel niks tegen, dus heeft Sony inmiddeIs 40.000 van die beesten gemaakt en zijn ze inmiddels ook te koop in Europa.
Maar de opvolger staat al in de startblokken, maakte Sony gisteren bekend. Hoe het 'vriendje' van Aibo gaat heten, hoe hij er precies uitziet en wat het huisdier gaat kosten, daar moeten we nog heel even op wachten. Komende woensdag maakt Sony dat allemaal bekend. Ook vertelt Sony dan wanneer de beestjes precies op de markt komen. Vol verwachting klopt ons hart (?)
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-06T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.