Logica wil met i-mode wereldwijde markt op

Logica is van plan buiten Japan i-mode-servics te introduceren, in een nauwe samenwerking met Access, de Japanse ontwikkelaar van compacte Hhtml (Chtml).

Door de samenwerking worden operators in staat gesteld Logica's M-World Gate Chtml gateway producten te gebruiken in combinatie met Access's i-mode microbrowsers. Volgens Logica is de keuze van zijn bedrijf voor Chtml en i-mode een verstandige, omdat volgens het bedrijf het wireless application protocol (WAP) zowel wat betreft technologie als services achter blijft bij de i-mode-technologie.
Logica wijst erop dat Html de basis is van alle content op het Internet, en dat geavanceerde content, zoals kleurendisplays, animaties en betere audio-kwaliteit met de huidige WAP-technologie niet mogelijk is. Het WAP Forum is wel bezig met de ontwikkeling van deze geavanceerde contentmogelijkheden, maar heeft nog geen exacte datum aangegeven waarop de technologie beschikbaar komt.
Volgens Logica brengt de deal met het Japanse Access het bedrijf in een unieke positie. In combinatie met zijn Netfront producten is Logica in staat mobiele Internet-producten te leveren, evenals de infrastructuur en toegevoegde diensten zoals betalingsfaciliteiten voor Internet en beveiliging.
Logica bracht zijn M-Worldgate producten eerder dit jaar op de markt om zodoende de adoptie van Chtml en i-mode buiten Japan te stimuleren. NTT DoCoMo, de Japanse initiatiefnemer van i-mode, heeft eerder ook al aangegeven zijn i-mode-diensten buiten de Japanse thuismarkt aan de man te willen brengen. Het bedrijf heeft daartoe onder andere een deal gesloten met KPN.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.