Logica versterkt positie in Duitsland

De Britse ict-dienstverlener Logica neemt voor 535 miljoen dollar de Duitse branchegenoot PDV Unternemensberatung over.

Op dit moment is Logica al actief in 23 landen, maar tot dusverre ontbrak een sterke aanwezigheid in de grootste Europese markt, Duitsland. De deal moet onder andere worden gezien als een belangrijke stap voor Logica in het exploiteren van de lucratieve Umts-licenties.
De overname van PDV levert het Britse Logica een sterke marktpositie op in Duitsland. Op dit moment bedraagt het aantal Logica-medewerkers in Duitsland nog honderd, maar dit loopt na de overname van PDV op naar dertienhonderd, verspreid over het gehele land. Logica is met zijn producten vooral actief in markten als telecommunicatie, energie, productie en in de financiële en overheidssector.
De Europese markt voor ict-dienstverleners is volop in beweging. Vorige mand maakte het Nederlandse Origin een joint venture bekend met het Franse Atos ter waarde van 2,34 miljard dollar. Eerder dit jaar legde het Franse Cap Gemini 11,1 miljard dollar op tafel voor Ernst & Young Consulting. Bovendien kocht Deutsche Telekom voor een bedrag van rond de 5,3 miljard dollar Debis Systemhaus van Daimlerchrysler.
Met de overname van PDV verwerft Logica zich een positie onder de top-ict-dienstverleners in Europa en komt het in de buurt van ondernemingen als Cap Gemini, Siemens Business Services, Getronics en Atos-Origin.
e beurs reageerde positief op Logica's Duitse stap. Het aandeel steeg op de Londense beurs 2,34 procent hoger op 31,38 dollar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.