Microsoft portal in WAP-deal met Sprint

Het Amerikaanse telecombedrijf Sprint gaat Microsoft's MSN op zijn WAP-telefoondiensten aanbieden. Eerder dit jaar sloot Sprint eenzelfde deal met AOL.

Vanwege de opkomst van de draadlloze Internet-WAP-services kunnen telecommunicatiebedrijven zoals NTT, AT&T en Sprint volgens onderzoeksbureau IDC uitgroeien tot de grootste Internet-aanbieders en contentleveranciers ter wereld. Op dit moment is NTT al de grootste isp na AOL met meer dan 12 miljoen abonnees.
Maar AOL en andere contentleveranciers zijn niet van plan om zonder slag of stoot de hegemonie op de isp-markt op te geven. Ironisch genoeg zoeken bedrijven als America Online daartoe eerst de samenwerking met de service providers.
Beide partijen hebben elkaar vooralsnog nodig, want de aanbieders ontbreekt het vooralsnog aan content, terwijl de contentleveranciers zoals MSN en AOL optimaal gebruik kunnen maken van de draadloze portal-voorzieningen van telecombedrijven als Sprint.
Op die manier kunnen ze zoveel mogelijk WAP-gebruikers bereiken. Sprint en MSN zullen via hun draadloze faciliteiten zoals gebruikelijk diensten aanbieden als sport, nieuws en aandelenkoersen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.