Opentv claimt 'één-click'-patent Amazon.com

De Amerikaanse software-ontwikkelaar voor interactieve televisie Opentv, claimt het intellectueel eigendom van het zogeheten 'one-click'-patent.

De technologie maakt het voor consumenten mogelijk via hun set-top box met één druk op hun afstandsbediening producten te bestellen. Opentv rijdt met zijn patentclaim Amazon.com in de wielen. De online boekverkoper daagde eerder dit jaar rivaal Barnes & Noble.com voor de rechter, omdat deze inbreuk zou hebben gepleegd op zijn 'één click'-patent. Computerbedrijf Apple heeft Amazon.com hiervoor al de nodige boetes betaald.
Volgens Opentv is het niet van plan om elk bedrijf voor de rechter te dagen dat gebruik maakt van de 'één-click'-technologie. Het bedrijf zegt bovendien gewoon licenties te blijven verlenen aan concurrerende 'set-top'-bedrijven. Maar Opentv zegt met zijn claim wel te willen voorkomen dat zijn gebruikers van de software door Amazon.com worden aangeklaagd.
In ieder geval spreekt de datum waarop de toekenning op het 'één-click'-patent is verkregen, in het voordeel van Opentv. Het bedrijf ontving de toekenning in oktober 1998, terwijl Amazon.com de toekenning van zijn 'één-click'-patent in september 1999 verkreeg. Het bedrijf hoopt nu via de Amerikaanse Patent and Trademark Office als enigst patenthouder te worden aangemerkt.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.