Klant kan systemen testen bij Microsoft

Bedrijven die twijfelen of ze hun nieuwe computernetwerk zullen laten leveren door Microsoft kunnen sinds kort producten in de praktijk testen.

De softwaregigant opende op de thuisbasis van Dell, dat de hardware levert, een speciaal testcentrum. Maar er kan veel meer. Allerlei dotcombedrijven kunnen in Austin, in de Amerikaanse staat Texas, terecht om tools te ontwikkelen en te testen. Microsoft hoopt het daarmee voor hen aantrekkelijker te maken om software te ontwikkelen die een aanvulling vormt op het assortiment van Microsoft. Zo wordt de software van Microsoft zelf ook weer aantrekkelijker voor de klant.
Hoogleraar Anitesh Barua van de universiteit van Austin verwacht dat vooral kleine bedrijven zullen profiteren van het centrum. "Het is een prachtige gelegenheid omhomegrowntechnologie in de praktijk uit te proberen".
Microsoft is van plan binnen een half jaar soortgelijke centra te openen in Silicon Valley, Chicago en Toronto. De marktleider in PC-besturingssystemen wil de achterstand op Sun en Oracle op netwerken voor grote bedrijven inlopen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-13T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.