Producenten halveren prijs van smartcards

Visa, IBM en Philips gaan banken die lid zijn van Visa, een goedkope multi-applicatie van smartcards aanbieden.

Ze worden hierbij gesteund door vier grote smartcard-fabrikanten, Giesecke & Devrient, Oberthur Card Systems, Orga en Schlumberger.
De applicatie is gebaseerd op de Java Card 2.1 en het Open platform 2.0 specificaties. De kaarten, genaamd 'Visa Price Breakthrough', stellen banken in staat smartcards in te kopen voor drie dollar per stuk. De normale prijs voor een micro-processor chipkaart bedraagt zes dollar per stuk.
De kaart wordt geleverd met twee applicaties die zijn geladen op het ROM-geheugen (read-only memory), te weten 'Visa credit/debet' en 'Visa Cash'. Tevens biedt de kaart ruimte voor meerdere applicaties in het Eeprom-geheugen (erasable memory). Dit stelt gebruikers in staat zelf te beslissen welke applicaties zij hun klanten willen aanbieden. Bovendien kunnen de applicaties veilig worden toegevoegd of gewist.
Visa beweert dat de prijsdoorbraak grote gevolgen zal hebben voor de smartcard-markt en de wereldwijde overgang van simpele magnetische kaarten naar dynamische multi-applicatie smartcards zal versnellen. De chips worden geproduceerd door Philips Semiconductors en beschikken over de nieuwe technologie van IBM. Toekomstige generatie smartcards zullen worden voorzien van PKI (public key encryption) en een groter geheugen van 48k naar 96k Rom en 16k naar 32k Eeprom.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-13T00:00:00.000Z Manuela Fun
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.