Eserver IBM schendt op bestaand handelsmerk

De vorige week door Big Blue wereldwijd gelanceerde productnaam Eserver blijkt al lang in gebruik te zijn als handelsmerk bij een serverfabrikant.

Met het nodige marketinggeld gevestigde namen als AS/400 en Netfinity worden vervangen door de merknaam Eserver. IBM heeft voor het verhogen van de naamsbekendheid de komende twee jaar in totaal 250 miljoen dollar uitgetrokken. Het bedrijf Technauts, gespecialiseerd in servers, blijkt deze merknaam al sinds 1998 te gebruiken. Deze onderneming is een toeleverancier van bedrijven als Sun. Het beweert dat sommige klanten er helemaal niet zo blij mee zijn dat hun product geassocieerd wordt met IBM-producten.
Een woordvoerder van IBM onderscheidt de nieuwe merknaam met het Technaut-product door te stellen dat de naam in zijn geval verwijst naar het gevestigde logo dat IBM al enige jaren gebruikt bij zijn ehandelsactiviteiten: een e in een cirkel met daarop volgend de term server. Dit logo zou IBM al drie jaar gebruiken.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-09T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.