Akamai met Novell in contentsoftware

Akamai heeft een overeenkomst gesloten met netwerk-softwareleverancier Novell voor de integratie van elkaars software en het promoten van elkaars producten.

Akamai domineert op dit moment op de markt voor opgeslagen content-software en -diensten. De onderneming runt in meer dan vijftig landen een netwerk met 4000 servers, waarin standaard webpagina's enstreaming media, zoals Internet-video, staan opgeslagen. Dankzij al die kopieën is het mogelijk het surfen aanmerkelijk te versnellen. Inhoud-aanbieders als Yahoo gebruiken dat materiaal.
Onder de overeenkomst deal wordt Akamais Akamaizer-software geïntegreerd met Novells Caching System- en Content Exchange-hardware en -software. De Akamai-opslagnetwerken kunnen op die manier worden gevoed met inhoud via Novells ICS cachingservers. Bovendien levert Novell Akamais Freeflow- en Freeflow Streaming-diensten (een verzameling van multimedia-inhoud) aan zijn klanten. Akamai biedt op zijn beurt de geïntegreerde Akamai/Novell-oplossingen aan zijn afnemers aan.
Volgens topman Eric Schmidt van Novell creëert de samenwerking met Akamai een inhoud-netwerk dat het gehele Internet beslaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-10T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.