Intel reorganiseert zijn management

Om problemen omtrent de ontwikkeling en fabricatie van zijn chips zoveel mogelijk te beperken heeft Intel veranderingen doorgevoerd in zijn management.

De fabrikant van halfgeleiders maakte bekend Mike Splinter te hebben benoemd alsexecutive vice-president en manager van de afdeling technologie en fabricatie. Splinter, die voorheensenior vice-president was, krijgt hiermee de verantwoordelijkheid voor een aantal belangrijke producten van Intel, zoals de nog te verschijnen Pentium 4- en Itanium-processoren.
Andere belangrijke veranderingen betreffen de posities van Paul Otellini en Albert Yu. Otellini krijgt als enige overgebleven manager van de divisie architectuur de directe verantwoordelijkheid voor onder meer de ontwikkelmethoden en trajecten van producten. Zijn voormalige partner Yu de scepter gaat zwaaien over de opto-elektronica activiteiten van het concern.
Intel hoopt met dit gerichte management een nieuwe serie moeilijkheden te voorkomen. Het bedrijf kreeg de laatste tijd onder meer te maken met leveringsproblemen, steeds verschuivende deadlines en technische ellende met zijn 1,13 GHz Pentium III en zijn 820 chipset.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-10T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.