Telefonica koopt belangen van Motorola

Telefonica heeft definitief overeenstemming bereikt met het Amerikaanse Motorola over de overname van belangen in een aantal GSM-aanbieders.

Het gaat om aanbieders in Mexico, Brazilië, Israël, de Dominicaanse Republiek en Honduras. Met de overname is tussen de bijna zeven miljard gulden gemoeid. Motorola kan kiezen uit 2,64 miljard dollar in contanten of 2,74 miljard dollar in aandelen Telefonica. Het bedrag is veel lager dan verwacht. Alleen al de opbrengst van de Mexicaanse belangen was geschat op 6,6 miljard gulden, hoewel het met de opmars van de mobiele telefonie in dat land nog niet erg wil vlotten.
Telefonica krijgt alle aandelen van de Mexicaanse bedrijven Norcel, Cedetel en Bajacel. Verder beschikken de Spanjaarden straks over 21,7 procent van Portatel (Mexico), 36,3 procent van Global Telecom (Brazilië) en 50 procent van Pelephone (Israël). In de Dominicaanse Republiek verwerft het bedrijf een belang van 26,5 procent in Tricom en het wordt voor een kwart eigenaar van het Hondurese Celtel.
Kartelautoriteiten moeten de overnames nog goedkeuren. Telefonica is al langer bezig met het uitbreiden van zijn belangen in Spaanstalige landen. Uiteindelijk willen de Spanjaarden daar, onder meer door de samenwerking met Lycos voor het opzetten van attractieve Internet-portals, de toonaangevende telecomaanbieder worden.
 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-11T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.