Compaq en Ericsson samen in switches

Compaq en Ericsson gaan met elkaar in zee voor de ontwikkeling van toekomstige telecommunicatieschakel-producten.

Deze zullen gebaseerd zijn op de Alpha Servers en de Unix-variant Tru64 van de computerproducent. Volgens Compaq is met de samenwerking een bedrag gemoeid van tussen de 500 miljoen en 1 miljard dollar, afhankelijk van de snelheid waarmee de telecommunicatiemarkt groeit.
De nieuw te ontwikkelen 'switches' worden op de markt gebracht onder de merknaam AXE van het Zweedse telecomconcern. Ze zullen voldoen aan zowel de Compact PCI-specificaties voor ingebedde servers als de Network Equipment Building Systems (Nebs) Level 3-specificaties voor 'switching'-apparatuur in centrales.
Het is de eerste keer dat een verkoper van switches zijn keuze laat vallen op een industriestandaard-platform voor zijn telecommunicatieswitches. De meeste in- en externe netwerken zijn gebaseerd op aangepaste Unix-platformen of, in geringere mate, op Windows- en Linux-servers. De keuze voor een industriestandaard-platform voor de centrale switches wordt waarschijnlijk de trend binnen de telecommunicatie-industrie. Compaq wil daarin met zijn Alpha-platform een belangrijke rol spelen.
Op dit moment vindt de ontwikkeling van switching-producten door producenten als Lucent, Motorola, Siemens, Nokia en Ericcson nog voornamelijk plaats op basis van eigen ontwerp en zelf ontwikkelde besturingssystemen. De explosieve groei van telecommunicatienetwerken voor spraak, data, Internet en andere transmissievormen vraagt om platformen die geschikt zijn voor grote hoeveelheden gegevens en over de juiste bandbreedte-capaciteit beschikken. Dit geldt onder meer voor Compaqs platform.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.