BBC wint strijd om gekraakte domeinnamen

De British Broadcasting Corporation mag zich eigenaar noemen van de domeinnaam www.bbcnews.com. Het op Belize gevestigde bedrijfje Stoneybook en het Californische Data Art hadden zich de naam toegeëigend.

Daarop stapte de Britse omroep naar een internationale arbiter om de naam weer 'terug' te krijgen. De Australische advocaat Alan Limbury oordeelde gisteren namens de Wipo ( World Intellectual Property Organization) dat de BBC gelijk had met zijn klacht dat het hier om jatwerk ging, en oordeelde vervolgens dat de twee bedrijven de naam van de BBC niet meer mogen gebruiken.
In zijn vonnis zei Limbury er niets van te geloven dat de twee bedrijven in het geheel niet op de hoogte waren van de faam die de BBC wereldwijd geniet om zijn nieuwsuitzendingen en dat ze ook in het geheel niet van plan waren daar op hun manier van mee te profiteren, zoals Stoneybook en Data Art hadden beweerd. Dat was volgens hem des te ongeloofwaardiger omdat Data Art zijn naam ook op andere wijze eer aandoet als eigenaar van domeinnamen als altervista.com, hotnail.com en yahow.com.
BBC-advocaat Saul Venit benadrukte gisteren dat de Britse omroep vastbesloten is ook andere onverlaten direct voor de rechter te slepen wanneer ze misbruik maken van de naam BBC.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-11T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.