Dell mikt op nummer 1-positie Compaq

Nog even en computerproducent Dell stoot Compaq van de troon als de marktleider onder de PC-producenten. Dat is althans de vaste overtuiging van topman en oprichter Michael Dell, die voor een kort bezoek in Nederland was.

Op de Amerikaanse markt is Dell al de nummer 1 en datzelfde geldt volgens Michael Dell voor Engeland en Zweden, maar volgens hem zal Dell medio volgend jaar de nieuwe marktleider zijn.
De sterke positie heeft Dell met name te danken aan de methode van 'direct selling', waardoor het bedrijf zijn concurrenten heeft weten af te troeven. Het bedrijf levert zonder tussenkomst van dealers of partnerbedrijven aan de klant en assembleert de pc's bovendien pas als ze door de klant zijn besteld. Daarmee kan Dell vergeleken met zijn concurrenten daardoor veel kosteneffectiever opereren.
Toch moest ook Dell recentelijk slechter dan verwachte kwartaalresultaten incasseren, maar volgens Michael Dell is er geen sprake van een structureel probleem. Hij wijt de tegenvaller onder aan de zwakke euro en de nogal trage introductie van nieuwe technologie onder de Europeanen. Volgens Dell is het een tijdelijk probleem en zal volgens hem de PC bovendien altijd het ideale instrument blijven voor gegevensverwerking. Hij zegt zich dan ook weinig zorgen te maken over de toenemende populariteit van Internet via de mobiele telefoon, televisie of pocketcomputers.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-13T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.