Gates ziet toekomst met vertrouwen tegemoet

De vertrouwde PC, de tijd dat hij heerste lijkt voorgoed voorbij. Gates is echter niet bang: Microsoft blijft, want het springt op elke nieuwe trein.

Het is de weg van alle dingen. Eens was er een Oude Wereld; het centrum van beschaving, waar vooruitgang werd geboekt en een revolutie teweeggebracht. Totdat een Nieuwe Wereld, jong en vitaal, de Oude Wereld voorbijstreefde, en de Oude Wereld verwerd tot een suffe, bezadigde uithoek.
Zo gaat het ook in de digitale wereld. Ooit was het in Silicon Valley PC's, PC's en nog eens PC's wat de klok sloeg. Inmiddels zijn er nieuwe, opwindender markten aangeboord. Bedrijven die zich met PC-software en -hardware bezighouden zijn de suffe jongetjes van de klas. Een probleem voor PC-software-moloch Microsoft? Niet als het aan opperchef Bill Gates ligt. Microsoft zal blijven groeien, zo voorspelde hij afgelopen week op een Intel-evenement, omdat het de Nieuwe Wereld uitbundig zal omarmen.
Waarom het voor Microsoft niet moeilijk is met de markt mee te groeien, is volgens Gates simpel. De positie die Microsoft onder software-makers inneemt - de grootste en machtigste, met de meeste allianties - maakt het eenvoudig om bijvoorbeeld software op het gebied van Internet succesvol te vermarkten. Juist die software-applicaties, zo benadrukt Gates, zullen bepalen in hoeverre de markt voor mobiele apparatuur en interactieve televisie zal kunnen groeien.
Gates greep het Intel-evenement aan om enkele nieuwe producten op het gebied van Internet aan te kondigen: Microsoft Operations Manager, een reeks management-interfaces onder de naam .Net Management Services, en het bijbehorende programma Management Alliance. Microsoft Operations Manager, dat volgend jaar op de markt moet komen, is bedoeld om Windows 2000 Server- en .Net Enterprise Server-software beter te laten werken.
De belangrijkste innovatie die Gates aankondigde zal er echter niet een zijn op het vlak van software. Binnen de gelederen van Microsoft, zo voorspelde Gates, zal een cultuurverandering plaatsvinden. "We zullen software meer gaan zien als dienstverlening dan we in het verleden hebben gedaan", zo hield de bebrilde magnaat zijn gehoor voor. Dat wordt, met alle klachten over de gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit van recente Windows-edities, ook de hoogste tijd ...
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-16T00:00:00.000Z Auke Hulst
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.