Umts-forum vraagt om tld-domeinnamen

Het Umts-forum, het industrie-orgaan dat zich inzet voor derde generatie telefonie, vraagt om toekenning van top-level-domeinnamen voor draadloos Internet.

Josef Huber, vice-voorzitter van het forum zegt: " Als meer dan vijftig procent van de mobiele gebruikers voor 2005 een IP-adres nodig heeft, kan dit een enorme impact hebben op de stabiliteit van Internet. De meerderheid van de gebruikers zal zich namelijk als mobiele klant aanmelden in plaats van zich als Internet-gebruiker te registreren.
Nieuwe domeinnamen zijn nodig om conflicten binnen sectoren te vermijden. Het vraagstuk van nieuwe domeinnamen voor mobiele gebruikers is van groot belang voor de wereldwijde mobiele industrie. Bovendien is de toekenning van aparte TLD's voor draadloze multimedia gebruikers cruciaal voor het succes van Umts", aldus Huber.
Volgens het Umts-forum heeft een aantal leden al actie ondernomen om TLD's beschikbaar te maken voor mobiel gebruik. Dat geldt ook voor domeinregistraties die inmiddels bij de Icann (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) liggen. Zo heeft Nokia bijvoorbeeld een claim ingediend voor de .mobile TLD's.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-17T00:00:00.000Z Manuela Fun
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.