Microsoft veteranen beginnen nieuw bedrijf

Oud-topmensen van 's werelds grootste softwareproducent beginnen onder de naam Avogadro een nieuw technologiebedrijf.

De starter liet tijdens de aankondiging weinig los over zijn producten en diensten. Wel werd bekend gemaakt dat de onderneming technologie gaat ontwikkelen die moet zorgen voor een betere communicatie tussen desktops en draadloze Internet-apparaten.
Het team achter het in Seattle gevestigde Avogadro is niet voor een kleintje vervaardigd. Ceo Thomas Reardon en mede-oprichters John Cordell, Robert Williams en Sam McKelvie waren hiervoor allen werkzaam voor Microsft, waar ze gezamenlijk hebben gewerkt aan Internet Explorer, MSN Messenger en netwerksoftware voor Windows. "Dit is een team van Internet all-stars", aldus Reardon. "We hebben gewerkt aan producten die meer dan 100 miljoen dollar hebben gekost. Onze filosofie luidt dan ook: doe het groot, of doe het niet."
Ook onder de kapitaalverstrekkers zijn enkele grote namen te vinden. Onder meer Rob Glaser (oprichter en ceo van Real Networks), de Nederlander Arthur van Hoff (één van de ontwikkelaars van Java en chief technology officer bij Marimba), Max Metral (oprichter van Firefly) en de veelgeprezen sf-auteur Neal Stephenson (schrijver van onder andere Cryptonomicon) behoren tot de investeerders in Avogadro.
De grootste geld injectie kwam echter op naam van Ignition, een venture capitalist die voornamelijk investeert in IT-bedrijven die zich bezig houden met draadloze technologie. Aan het hoofd van deze onderneming staan, niet geheel toevallig, twee ex-topmensen van Microsoft.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-17T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.