STMicro en Hitachi zetten samenwerking voort

Chipfabrikanten STMicroelectronics en Hitachi nemen naast de SH-5 microprocessor ook samen de ontwikkeling van de SH-6 en SH-7 voor hun rekening.

De processoren zullen het hart gaan vormen van een grote variëteit aan apparatuur, zoals digitale televisies, beeldtelefoons, Internet terminals en videorecorders met ingebouwde digitale camera's.
Het eerste product van de samenwerking tussen de Japanse gigant en de Frans-Italiaanse joint venture, de SH-5, komt eind dit jaar in de vorm van prototypes op de markt. De chip heeft een kloksnelheid van 400 MHz en verbruikt dankzij .015 micron-technologie en koperen transistorverbindingen nog geen 1 Watt aan energie.
Zijn opvolger, de 64-bit Risc SH-6, staat gepland voor 2002 en zal een snelheid van meer dan 1 GHz kunnen halen. Deze processor beschikt weliswaar over dezelfde micro-architectuur als de SH-5, maar heeft een betere verwerkingscapaciteit.
Hitachi zal de specificaties van de SH-7 pas over een paar jaar onthullen. Wel is bekend dat deze chip architectuur zal bevatten die afwijkt van die van zijn voorganger.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-17T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.