Internet-vader Vincent Cerf steunt Al Gore

Gisteren mocht Al Gore ook de 'vader van Internet' Vincent Cerf welkome heten in zijn schare van fans.

Grootheden als Steve Jobs (Apple), Marc Andreessen (Netscape) en Rob Glaser (Real Networks) hadden al eerder laten weten dat wat hen betreft Gore de nieuwe president van de VS moet worden. Cerfs stap is opmerkelijk, want een paar jaar geleden trapte Gore op gevoelige tenen in de virtuele wereld door zich zo ongeveer als de uitvinder van Internet uit te roepen. Die eer komt echter niemand anders toe dan Cerf, zo is de unanieme opvatting van iedereen die met Internet te maken heeft. Cerf zette in de jaren tachtig een netwerk op waarmee professoren over de hele wereld met elkaar konden communiceren via de toen net opkomende computers. Hij werkt momenteel bij Worldcom.
Maar Gore heeft echter ook zijn verdiensten gehad. Hij is als vice-president al acht jaar lang pleitbezorger van nieuwe technologie en heeft er meermalen persoonlijk voor gezorgd dat het Congres geld beschikbaar stelde voor de verdere ontwikkeling van het ontluikende Internet.
Die inspanningen worden hem bepaald in dank afgenomen. Al ruim 420 vooraanstaande namen uit de high-tech wereld hebben zich openlijk achter Gore geschaard. Vandaag onderstrepen de Democraten dat nog maar eens door een conferentie met hen te beleggen in Orlando. "Ze weten dat Gore begrijpt wat de nieuwe economie betekent, en dat hij ervoor zal zorgen dat die nieuwe economie alle kansen zal blijven krijgen", aldus een woordvoerder van Gore's campagneteam.
Echt heel veel geld heeft dat Gore nog niet opgeleverd voor zijn miljoenenverslindende campagne. Volgens het onafhankelijke Centrum voor Politiek heeft Gore tot nu toe bijna 450.000 dollar (1,17 miljoen gulden) gekregen van het bedrijfsleven voor zijn campagne. Zijn Republikeinse tegenstander George Bush zag al ruim 972.000 dollar (2,52 miljoen gulden) binnenkomen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-18T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.