Portal-software CA volgt standaard

Computer Associaties lanceerde dinsdag met veel tamtam zijn portal-software. Nadere bestudering wijst uit dat het product in ieder geval niet dé standaard neerzet.

kunnen bedrijven op de individuele bezoeker afgestemde websites realiseren met toegang tot meerdere bronnen. Wat CA als de werkomgeving van morgen bestempelt, is niet meer dan een inhaalrace op producten die concurrenten als Plumtree, Sybase en Sequoia al op de plank hebben liggen.
Hoe het ook zij, CA beweert met een oplossing te komen die gebruik maakt van dynamische profieltechnologie gebaseerd op bezoekpatronen van individuele of collectieve bezoekers van de bedrijfssite. Bezoekers hoeven minder pagina's door te ploegen voordat ze bij voor hun interessante informatie aanbelanden. De website houdt rekening met veranderende bezoekerspatronen en past de aanbiedingen op portals aan.
Het product van Sybase was in augustus beschikbaar. Het Sybase-product bevat zoek en categorisatie-functionaliteit van Autonomy, content management, werkstroombeheer van Vignette, met daarbij applicatie-integratie en personalisatie-software van Tibco. Door deze samenwerking met software van derden heeft Sybase een streepje voor op zijn concurrenten.
Sequoia beweert over zijn op het XML-protocol gebaseerde product dat het bestaande applicaties integreert in een Internet-marktplaats. Informatie is op elk aan het Web te koppelen apparaat weer te geven. Plumtree heeft begin deze maand een vierde versie van zijn product uitgebracht, dat voor een groot gedeelte overlapt met het Jasmine-product van CA.
Volgens cto Yogesh Gupta zijn de drie manieren van het Jasmine-systeem de enige manier om er achter te komen wat voor informatie de bezoeker wil hebben. "Onze portal is op drie manieren toe te spitsen: bezoeker, bedrijf en via het 'leren door te gebruiken'-hulpmiddel. Dit geeft bedrijven de snelst mogelijke toegang tot de relevantste informatie." De portal is te integreren met bestaandebackend-systemen, maar kan ook als losstaand product functioneren.
Het product Eureka van Sterling Software ligt aan de basis van Jasmine. CA heeft firewalls en een standaard koppeling met bedrijfsapplicaties aan het product toegevoegd.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-18T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.