I2 zou moeten verbleken bij Oracle

Oracle brengt deze week zijn hulpmiddel uit voor ontwikkeling en ketenbegeleiding van producten via Internet.

Het bedrijf claimt dat zijn product beter is dan het vergelijkbare I2-product Tradematrix. Het Opdx-product (Oracle product development exchange) moet het gezamenlijk ontwikkelen van producten door meerdere bedrijven tegelijkertijd mogelijk maken. Medewerkers krijgen de beschikking over een virtueel platform, waar zij gezamenlijk producten kunnen ontwerpen, ontwikkelen, of van commentaar voorzien door een webbrowser. Hiermee faciliteert het product meerdere ontwikkelteams van ingenieurs, ketenleveranciers of klanten, aldus het bedrijf.
Oracle's software is een week later op de markt dan het I2-product Tradematrix. Dit systeem, dat I2 samen met Frogwerk op de markt heeft gebracht, is ook in te zetten bij het gezamenlijk opleveren van producten. Ook met Tradematrix kunnen mensen verspreid over meerdere locaties of bedrijven gezamenlijk aan productspecificaties of tekeningen werken.
Oracle beweert beter werk af te leveren. "In tegenstelling tot producten van bedrijven als I2, Ariba en Commerce One hebben wij alles zelf gebouwd", aldus Jeremy Burton, senior vice-president marketing producten en diensten bij Oracle. "Dit zorgt voor optimale integratie van alle onderdelen in ons product."
Softwarefabrikanten voor online marktplaatsen, die op zijn hoogst twee of drie jaar operationeel zijn, zoeken momenteel via partners aansluiting binnen de markt, om hun productaanbod te verbreden, aldus de topman. Dit betekent wel dat het losstaande product geïntegreerd moet worden in de oplossingen van partners. Dat kost de nodige tijd en geld. "Als Ariba of I2 het geld hadden dat wij hebben, zouden zij ook hun eigen complete product bouwen," aldus Burton. "De producten van I2 en Frogwerk moesten aaneen gesmeed worden, waarschijnlijk door IBM. Dat kost geld. Wij besparen deze ontwikkelkosten, waardoor een licentie voor ons Opdx-systeem nog geen 1000 dollar kost."
Maar zelfs oudgediende Oracle kan niet alles zelf doen. Zo lijkt het bedrijf zijn eigen principes te verloochenen door voor zijn Opdx-software diverse partners te ronselen. Het bedrijf heeft onder andere software van EAI-Unigraphics Solutions, Iengineer.com, Partminer, Sdrc en Webex in het product opgenomen. Deze integratie is nodig om 3D-ontwerp, cad-bestanden en andere productontwikkelinformatie te kunnen verwerken in het Opdx-platform.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-18T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.