Web-gebruik Europa nog steeds achter bij VS

Het Internet-gebruik in Europa loopt nog steeds sterk achter op het Web-gebruik in de VS, zo meldt het ANP.

Van alle personen van 15 jaar en ouder is in de VS 53 procent online geweest, tegenover 27 procent in Europa. Dat blijkt uit het eerste wereldwijde onderzoek vanThe Internet Monitor van het Amerikaanse onderzoeksbureauPro Active International.
Hoewel de groeicijfers van het Internet-gebruik in Europa hoog zijn, zijn de verschillen naar geslacht, leeftijd en sociale klasse groter dan in de VS. Onder vrouwen, ouderen en lagere sociale klassen is het verschil tussen de VS en Europa nog veel groter. Volgens directeur L. Hop vanPro Active International zal het zeker vijf jaar duren voordat de Amerikaanse en Europese cijfers gelijk zijn.
Een van de oorzaken vormen de kosten; in Europa zijn die hoger. In de VS zijn computers goedkoper en bovendien de lokale telefoonkosten heel laag, in tegenstelling tot de Europese telefoontarieven. Uit het onderzoek blijkt verder dat de Amerikaanse Internet-gebruikers vrij gelijkmatig over het land zijn verdeeld. In Europa zijn er grote verschillen tussen landen en regio's. In het noorden van Europa liggen de cijfers ongeveer in de buurt van de VS. De Zweden lopen bijna gelijk met de Amerikanen en Nederland scoort daar net onder. In de zuidelijke landen ligt het gebruik van Internet op minder dan een derde van dat in de VS.
Het onderzoek is uitgevoerd in september in achttien Europese landen en in de Verenigde Staten. Meer dan 20.000 mensen zijn ondervraagd.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-19T00:00:00.000Z Manuela Fun
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.