Cache-oplossing Akamai moet sites versnellen

Met Edgesuite van Akamai zijn dynamische websites te cachen. Aan de 'rand' van het Net moet dit bezoekers snellere levering van informatie geven.

Met Edgesuite kunnen complete sites vanaf locaties dichtbij de eindgebruiker worden bediend en is overbelasting van de bron webservers te voorkomen. Het systeem is bovendien in staat pagina's te bouwen uit objecten die worden ontvangen van de originele server en uit caches.
Akamai weet op welke cacheservers de gecachete content moet worden geplaatst door IP-adressen van landen en staten in kaart te brengen. Met deze gegevens is te bepalen welke informatie op welke server moet worden geplaatst.
Als de originele servers van een site het begeven, gaat Edgesuite automatisch door met het leveren van de gecachede content, of er verschijnt een melding van een in gebreke blijvende pagina. Toepassingen voor elektronische transacties zijn niet te cachen en kunnen alleen via de originele site geleverd worden.
Mark Noblitt, vice-president technologie van Aptimus, een bedrijf dat zich bezighoudt met directe marketing. "Met dit product kunnen wij dynamische content snel en veilig leveren. Ook kunnen we instabiliteit die wordt veroorzaakt door opstoppingen of mislukkingen, of een afname in de snelheid elimineren. Het resultaat hiervan is duidelijk merkbaar op onze website, freeshop.com, waar de download-tijd met 50 procent is afgenomen."
Voor het herschrijven van de pagina's wordt gebruik gemaakt van de scripting-taal Akamai-Side, een variatie op de 'Server-Side Include'-standaard. Management-software bedrijven als Vignette verzorgen de ASI-editors in de applicaties.
Akamai maakte overigens voor het derde kwartaal een netto verlies van 55,7 miljoen dollar bekend. In het tweede kwartaal bedroeg dit 43,4 miljoen dollar. De omzet steeg met 50 procent naar 27,2 miljoen dollar. Het verlies per aandeel bedroeg 60 dollarcent. Het bedrijf kreeg een notering aan de Nasdaq in oktober 1999 en heeft dus geen vergelijkbare derde kwartaalcijfers van vorig jaar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-20T00:00:00.000Z Manuela Fun
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.