Altavista op zoek naar nieuwe directeur

Rod Schrock, ceo van Altavista, heeft het bedrijf verlaten. Hij wil meer tijd aan zijn gezin besteden. De onderneming zoekt reeds een opvolger.

In tussentijd nemen Greg Memo, president en coo van Altavista, en cfo Ken Barber de werkzaamheden van Schrock waar. Een woordvoerder van Altavista, bekend van de zoekmachine-portal, meldt dat hij al wat kandidaat-opvolgers in zijn hoofd heeft. Daarbij zoekt hij naar mensen die nu al werkzaam zijn bij een onderneming die gespecialiseerd is in zoekmachines.
Schrock, die bij Compaq vandaan komt, zegt dat hij de afgelopen 15 jaar zich uit de naad heeft gewerkt en nu wel eens wat meer tijd voor zijn gezin wil nemen. Hij heeft de bestuurders van Altavista al enkele weken geleden van zijn besluit op de hoogte gesteld.
Altavista blijft zich richten op het aandragen van oplossingen voor het ontsluiten van enorme bergen informatie binnen bedrijven. Ook de openbare zoekmachine op Internet blijft tot de kerntaken behoren. Wat dit laatste betreft heeft Altavista een belangrijke troef via de samenwerking met Compaq. Elke nieuwe computer van Compaq gaat de winkel uit met Altavista voorgeprogrammeerd als zoekmachine.
Een maand geleden heeft het bedrijf nog een kwart van het personeel wereldwijd ontslagen om de winstgevendheid te vergroten.
CMGI is voor ongeveer 83 procent eigenaar van Altavista. Op zijn beurt heeft Compaq een belang van bijna 18 procent in CMGI.
 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-20T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.