'Verhoging productiviteit met erp is mythe'

Met cijfers van Gartner en Giga in de hand stelt Staffware-ceo John O' Connell dat met alleen een erp-systeem de productiviteit van mensen niet te verhogen is.

Werkstroombeheer is nodig om software optimaal in te zetten bij het werk. Nu is dit niet echt een opzienbarende uitspraak van een man die directeur is van een bedrijf dat zijn geld verdient met systemen voor werkstroombeheer. Staffware heeft een groot deel van deze markt in handen. Het kon begin oktober melden dat zijn omzet van 7,6 miljoen pond over het derde financiële kwartaal een winstgroei van 77 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met zich meebrengt.
Staffware heeft juist door zijn nadruk op werkstroombeheer op het gebied vancustomer relationship management een sterke troef in handen. Het contact met de klant staat als proces in het bedrijf en in de software centraal. Uit te voeren transacties worden via middleware-toepassingen doorgesluisd naar achterliggende databases, hetgeen ervoor zorgt dat op elk moment de juiste informatie valt op te vragen en de klant ook daadwerkelijk met accurate informatie te helpen is. De in mei overgenomen Amerikaanse crm-specialist Marketforce, was een strategische aankoop om Staffware het nodige gewicht te geven op dit trendy gebied.
In de ogen van Staffware is werkstroombeheer het bindmiddel dat alle partijen, systemen en diensten door middel van transactiestromen aan elkaar koppelt. In zijn Eprocess-product heeft het bedrijf de procesbesturing losgeweekt uit de applicatielaag om een uniforme omgeving te creëren, waarin werknemers hun taken uitvoeren zonder rekening te houden met de achterliggende applicaties. Na het gegevensbeheer en de gebruikersinterface is er nu ook een scheiding tussen de besturing en de uitvoering van een proces.
Op een gespecialiseerde applicatieserver draait een regel-gestuurd werkproces dat alle informatie uit het werkstroomproces doorspeelt naar achterliggendebackend-systemen. Staffware doet deze integratie zelf, of zorgt voor integratie via het Elink-product van Bea Systems of producten van Candle. Het concurrerende product Mqseries met de Websphere server van IBM laat een zelfde soort symbiose zien.
Naast crm-toepassingen zegt Staffware zijn product Eprocess ook te kunnen inzetten voor elektronische betalingen, aanvoerketensoftware en verspreiding van bedrijfsinformatie naar mobiele apparaten. Het bedrijf heeft een hulpmiddel uitgebracht om programmeurs applicaties voor mobiele apparaten te laten ontwikkelen. Het hulpmiddel bevat twee voorzieningen waarmee de communicatie met Staffware is te vereenvoudigen. Voor het versturen van informatie naar de apparaten heeft Staffware nu gebruik gemaakt van het courante SMS-protocol. Het bedrijf zegt de WAP-standaard bij zowel het versturen als het ophalen van informatie in te zetten zodra deze standaard meer gebruikt gaat worden.
Naast zijn opmars in Europa en de Verenigde Staten verbetert Staffware ook zijn positie in andere werelddelen. Onlangs nam het bedrijf het Australische FPS over. Deze dienstverlener op het gebied van automatisering van bedrijfsprocessen is met advieswerk en systeemintegratie actief in oplossingen voor werkstroombeheer, crm en documentbeheer. Dankzij deze overname claimt Staffware een uitgebreide klantenkring in het Australische bank- en verzekeringswezen en in de telecommunicatie.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-23T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.