Standaardisatie XML voor b2b ligt op schema

De ebXML Group ligt keurig op schema met haar werk voor het vaststellen van een standaard protocol voor XML-messaging in b2b-toepassingen.

Eind volgend jaar moet de standaard een feit zijn. De ebXML Group - een internationale groep bedrijven, waaronder Oracle, Sun en IBM, maar ook honderden onafhankelijke softwareleveranciers - houdt zich bezig met de ontwikkeling van een standaard voor op XML gebaseerdeweb transaction messaging. De standaard moet met name zijn nut bewijzen bij zware messaging-toepassingen, waaronder de meeste b2b-toepassingen.
De totstandkoming van de ebXML-standaard wordt sterk gesteund door twee organisaties: UN/Cefact, de VN-organisatie die voorheen aan de wieg stond van de Noord-Amerikaanse edi-standaard, en de Organization for the Advancement of Structured Information Standards (Oasis). In de laatste organisatie zitten bedrijven als Oracle, Sun, Microsoft, IBM en Commerce One.
De standaard zal vier hoofdcomponenten bevatten: een basisvocabulaire voor alle XML-communicatie, een bedrijfsprocesmodel dat te gebruiken valt voor het definiëren van b2b-onderhandelingsprotocollen, een protocol waarmee handelspartijen zich kunnen identificeren en een standaard voor handelsovereenkomsten.
In de lente van 2001 moet de nieuwe standaard worden geratificeerd, waarna ebXML eind volgend jaar in de praktijk kan worden gebracht.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-24T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.