Glorieuze toekomst voor Bluetooth-chips

Volgens Frost & Sullivan gaan de producenten en ontwikkelaars van 'short-range' draadloze technologie mooie tijden tegemoet, met name Bluetooth.

Volgens het marketingadviesbureau zal Bluetooth de andere 'short-range wireless'-toepassingen, zoals draadloos lan, Homerf en Dect, eenvoudig voorbijstormen op weg naar een wereldwijde omzet van 2,3 miljard dollar in 2006. Wil dat scenario werkelijkheid worden, dan moeten er nog wel een paar problemen worden aangepakt, zo waarschuwt het bureau. Die problemen liggen op het vlak van de interoperabiliteit, signaalstoringen en het gebrek aan helderheid over de kwaliteiten die Bluetooth-producten moeten hebben.
Het Nederlandse Philips Semiconductors geldt momenteel als de belangrijkste leverancier van halfgeleiders voor de Bluetooth-markt, omdat dit bedrijf als een van de weinige in staat is een redelijk volume te leveren. Overigens komen de Bluetooth-chips pas volgend jaar op de markt, maar vanaf dat moment zal de businessbooming zijn, zo verwacht Frost & Sullivan.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-24T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.