Rome accepteert tegenvallende Umts-veiling

Na Gerrit Zalm heeft ook de Italiaanse minister van Financiën Vincenzo Visco een fikse tegenvaller te incasseren gekregen bij de Umts-veiling.

Zalm rekende op 20 miljard gulden en kreeg er nog geen zes. Visco had gerekend op 57 miljard gulden, maar heeft genoegen moeten nemen met nog geen 27 miljard. In lires oogt dat overigens nog altijd heel indrukwekkend: 23,55 biljoen (duizend miljard) lire.
Aanvankelijk waren er acht bieders in Italië. Vrijdag waren er nog zes over. De veiling zou dus afgelopen zijn wanneer een van hen er de brui aan zou geven. Maandagmiddag was het zover, toen het Blu-consortium niet langer meebood. Waar Den Haag die uitkomst direct accepteerde, besloot de regering in Rome zich nog te beraden over de ontstane situatie. Er zou zelfs zijn overwogen om de veiling over te doen om er meer uit te halen. Uiteindelijk besloot de regering het toch voor gezien te houden, ook al omdat de vijf resterende bieders er maandag al geen lire meer bij deden in de elfde ronde.
Uit boosheid over het terugtrekken van Blu heeft Rome wel besloten de 4 biljoen lire (4,5 miljard gulden) te houden die het consortium al had gestort. Dat is een boete voor het feit dat Blu zich volgens Rome onterecht al zo snel heeft teruggetrokken. In Blu zat onder meer British Telecom.
De vijf die een frequentie hebben bemachtigd zijn Telecom Italia Mobile, Pronto Italia, Wind Telecommunicazione en de consortia Ipse 2000 en Andala, geleid door KPN-partner Hutchison Whampoa. In het laatstgenoemde consortium zit ook Tiscali, dat World Online wil overnemen.
 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-25T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.