Hackers stelen broncode van Microsoft

Microsoft en de FBI onderzoeken de toedracht van een kraak waarbij hackers de zwaar geheime broncode van Windows en Office hebben buit gemaakt.

De softwaregigant zou de spectaculaire inbraak in zijn netwerk woensdag hebben ontdekt, zo meldt The Wall Street Journal vandaag. Microsoft heeft de kraak inmiddels bevestigd.
Beveiligingsbeambten roken onraad toen bleek dat wachtwoorden van medewerkers automatisch naar een email adres in het Russische Sint-Petersburg werden gesluisd. Op deze manier konden de hackers de blauwdrukken van Windows, dat naar schatting deel uitmaakt van 90 procent van alle pc's, en Office achterhalen.
Volgens experts hebben de computercriminelen een Trojaans paard gebruikt. Dit is een virus dat zich als onschuldig programma voordoet.
Een woordvoerder van het bedrijf spreekt van 'industriële spionage' maar vertrouwt erop dat 'de integriteit van de Microsoft broncode niet is aangetast'. Toch is het goed mogelijk dat dit wel is gebeurd, al is het voorlopig nog gissen naar het motief achter de inbraak.
In ieder geval bewijst de kraak dat de beveiliging van 's werelds grootste softwareproducent zwaar te wensen over laat. Het concern zegt inmiddels maatregelen te hebben genomen. Later op de dag zal ceo Steve Ballmer verdere toelichting geven.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-27T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.