Oracle loopt opdracht auto-portaal mis

Technologiepartner zijn, betekent nog niet dat je automatisch alle opdrachten krijgt. Dat ondervond Oracle die is gepasseerd bij de opdracht voor inkoopportaal Covisint.

Oracle heeft samen met Commerce One als ICT-partner de basistechnologie geleverd voor Covisint, de door General Motors, Ford, Daimler Chrysler en Renault/Nissan opgezette elektronische marktplaats voor de automobiel-industrie. Covisint zocht ook naar een aanvullende Internet-groupware-oplossing. Een gebruiker van Covisint moet hiermee op een veilige manier informatie over productontwikkelingen verspreiden binnen zijn bedrijf of tussen medewerkers en toeleveranciers. Het lag voor de hand dat Covisint de groupware die Oracle-topman Larry Ellison recentelijk met veel tam-tam heeft laten bekendmaken, zou uitkiezen. Maar na een tender besloot het inkoopportaal de gecombineerde oplossing van de twee kleine Amerikaanse softwarebedrijven Nexprise en Engineering Animation aan te schaffen. Een woordvoerder zei tegen de online-nieuwsdienstComputergram dat de groupware van deze alliantie de beste prijs/prestatieverhouding had en, wellicht nog belangrijker, direct leverbaar was.
De toepassing zal onder de naamCovisint Collaboration deel gaan uitmaken van het inkoopplatform. Tot de functies behoren onder meer het gedeeld gebruik van bestanden en applicaties, virtueel vergaderen, Cad-tools en workflow management. Nexprise levert de functionaliteit voor projectmanagement, terwijl Engineering Animation ervaring heeft als leverancier van Cad-tools in de automobielindustrie.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-27T00:00:00.000Z redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.