Ballmer: 'Toekomst is geïntegreerd Internet'

De toekomst van Internet ligt volgens Microsoft-baas Steve Ballmer in het samen laten werken van websites, diensten en hardware. Kortom: integratie.

Ballmer deed die uitspraak tijdens zijn Europese tournee voor de promotie van Microsofts online-dienst MSN. "Als ik mijn handcomputer aanleer om gesproken commando's te herkennen en uit te voeren, zou ik daarnaast niet óók mijn PC en mijn mobiele telefoon dezelfde dingen moeten leren. Eén zo'n 'les' zou voldoende moeten zijn", meent Ballmer.
"En als ik mijn eigen mytravel.com-website samenstel," vervolgde hij, "zou die in staat moeten zijn mij te helpen bij het boeken van mijn reis, mijn zus via email of eenpager op de hoogte moeten brengen van het feit dat ik naar haar toe kom en haar daar een dag voor mijn vertrek nogmaals aan te herinneren. Bovendien zou het postkantoor automatisch moeten worden meegedeeld mijn post twee weken vast te houden en de melkboer, die inmiddels onder de naam Groceries.com door het leven gaat, moet het bericht krijgen twee weken lang geen melk te bezorgen."
Ballmer vergat erbij te vertellen dat de bewakingsdienst die zijn huis in de gaten houdt, twee weken lang in staat van opperste paraatheid moet zijn. Want als zoveel personen en instanties op de hoogte worden gebracht van zijn afwezigheid, is het risico op een 'veiligheidslek' natuurlijk ook veel groter. Het werkwoord 'cyberkraken' kan op die manier immers snel een extra betekenis krijgen...
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-30T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.