Oracle zet volgende stap in asp-strategie

Oracle heeft elf partners aangewezen die de asp-implementatie van Oracles 170 applicatiecomponenten voor hun rekening mogen nemen.

Onder de elf partners zitten software-integratoren als Arthur Andersen, KPMG, CSC en Deloitte Consulting. Afgelopen zomer zette Oracle de eerste stap in zijn nieuwe strategie door samenwerkingsovereenkomsten te sluiten met negen hosting-bedrijven, die de Oracle-applicaties als een online-dienst mochten gaan leveren aan hun klanten. Tot dan toe mochten asp's (application service providers) alleen de databasesoftware van de onderneming aanbieden, niet de applicatie-software.
In oktober vorig jaar riep Oracle-baas Larry Ellison nog: "Onze applicaties aan andere asp's verkopen? Over mijn lijk!". Maar enkele maanden geleden gaf Oracle toe de verkeerde strategie gekozen te hebben toen het besloot solo te gaan met zijn Business Online asp-eenheid. De asp-markt vereist namelijk gespecialiseerde dienstverleners, zo besefte het bedrijf nog net op tijd.
Tegelijk met de bekendmaking van de elf partners, lanceerde Oracle afgelopen weekend het 'Authorized Network Provider Program', dat gericht is op het verbeteren van deresponse time van de applicaties. In dat kader worden de netwerken van Oracles asp-klanten gecertificeerd als die voldoen aan minimum-prestatie-eisen.
 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-30T00:00:00.000Z Jeroen Bezem