3Com wil digitale kloof in kaart brengen

Planet Project heet de operatie waarin mensen in alle hoeken en gaten van de wereld hun mening kunnen geven over tal van (filosofische) onderwerpen.

Een poging van 3Com om de digitale kloof in kaart te brengen.
Het initiatief is afkomstig van netwerkbedrijf 3Com. President Eric Benhamou van deze onderneming zegt dat het idee al langer leeft, maar pas nu kan worden uitgevoerd dankzij de steun en inzet van andere bedrijven. Zo werken mee: Harris Interactive, Sun Microsystems, Akamai Technologies, Oracle, Bea Systems, Mercury Interactive, Macromedia, Eucid en AT&T.
De enquête duurt in totaal 83 uur en stat op 15 november om 3 uur in San Francisco (12.00 uur Amsterdam). Hij eindigt op 18 november om 14.00 in San Francisco (23.00 uur Amsterdam). 500 Vrijwilligers gaan samen met de meer dan 2000 medewerkers van 3Com in ongeveer 90 landen aan de slag om antwoorden te verzamelen. Zij bewegen zich zelfs op nauwelijks begaanbare paden, zoals de regenwouden van het Amazone-gebied het Himalayagebergte en de uitgestrekte vlakten van Mongolië. Ook Puerto Williams in Chili, de zuidelijkste stad ter wereld, krijgt bezoek.
Enkele voorbeelden van vragen zijn: Zou u van ras willen veranderen als u wist dat dit onomkeerbaar zou zijn?, Wat denkt u dat er met u gebeurt als u overlijdt?, Heeft u ooit een droom gehad en die droom vervolgnes in het echte leven werkelijkheid laten worden?, Hoe vaak denkt u aan uw gewicht? En Hoe drukken u en uw partner genegenheid voor elkaar uit?.
Mensen van alle leeftijden kunnen meedoen, maar voor leerlingen wordt via het tegelijkertijd lopende programma Studend-Underground een eigen Internet-peiling georganiseerd die kan worden opgenomen in het lesprogramma.
"Met dit project willen we onder meer de 'digitale kloof' onder de aandacht brengen. Deze kloof wordt in sommige gevallen door geografische en in andere gevallen door sociaal-economische factoren beïnvloed. We willen het belang van het probleem benadrukken, maar we willen ook een bijdrage leveren aan de oplossing ervan. 3com levert op dit moment technologie die scholen in de hele wereld met elkaar verbindt", verwoordt Benhamou het belang van zijn onderneming.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-30T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.