Europese Internet-economie groeit goed

Volgens cijfers van de Gartner Group zal de Europese Internet-economie binnen vier jaar de magische grens van één biljoen (duizend miljard) dollar overschrijden.

Op dit moment wordt ze gewaardeerd op 53 miljard dollar. Dat komt neer op 15% van het bruto Europese product. Jaarlijks groeit de Internet-economie in ons werelddeel met 87 procent.
Volgens Nick Smith, vice-president van de Gartner Group, is de Internet-economie inmiddels een onontkoombaar feit en groeit ze met een ongekende snelheid. Daarom zouden de overheden en grote bedrijven en organisaties er ook bovenop moeten blijven zitten, meent Smith. Alleen op die manier kan Europa voorkomen dat ze achterblijft bij de dagelijkse praktijk.
De Europese landen moeten zich volgens de Gartner Group richten op zes hoofdpunten: bewustzijn/educatie, markteconomie, een kader van wet- en regelgeving, de telecommunicatie-infrastructuur, goede en veilige toegankelijkheid en geschikte betalingssystemen.
De Duitse Internet-economie is binnen Europa de grootste en sterkste, maar ze wordt op de voet gevolgd door de Fransen - die in het afgelopen jaar een groei boekten van 99 procent - en Italië, dat de binnenlandse Internet-economie zag groeien met 95 procent. Het Verenigd Koninkrijk is nummer vier, met een groei van 82 procent.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-30T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.