IBM zegt al langer op draadloos te koersen

IBM heeft anders dan concurrent Sun al het nodige van zijn eerdere draadloze beloften ingelost, zo verklaarde het concern tijdens een bijeenkomst in de VS.

De zogeheten Websphere-software voorziet onder meer in ondersteuning voor draadloze technologie voor pda's, mobiele telefoons en andere apparatuur die gebruik maakt van html, zoals WAP, zo claimt het bedrijf. De Websphere-software is onder andere geschikt voor het op afstand besturen van apparatuur voor auto's en medische apparatuur. IBM heeft de draadloze toepassingen in de bestaande applicaties ingebouwd, zodat klanten niet terug hoeven te vallen op draadloze applicaties van andere leveranciers voor hun erp-systemen, intranetten en webopslagsystemen.
Volgens John Prial, director marketing en strategie, levert IBM al de draadloze producten die eerder ook al door concurrent Sun waren aangekondigd. Prial maakte duidelijk dat inmiddels al 400 klanten gebruik maken van de draadloze Websphere-applicaties van IBM.
IBM speelt met de draadloze Websphere-applicaties in op de trend waarbij commerciële transacties in toenemende mate zullen plaatsvinden via draadloze apparatuur. In 2002 zal dit percentage volgens verwachting 62 procent bedragen, terwijl op dat moment nog slechts 38 procent van de transacties via de 'traditionele' desktops en notebooks zal verlopen. Volgens analisten zullen de bestedingen aan draadloze infrastructuur in 2003 zijn opgelopen naar 100 miljard dollar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-31T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.