Blijvende zorg over Microsoft-kraak

Microsoft probeert er alles aan te doen om de onrust over de recente inbraak-pogingen van 'hackers' weg te nemen.

Volgens het computerconcern zijn de 'hackers' er niet in geslaagd de broncode van zijn populaire softwareproducten te kraken, maar beveiligingsexperts blijven skeptisch over de geruststellende woorden van het softwareconcern.
Microsoft ontkent met klem dat Russische 'hackers' in staat zijn geweest de broncode van zijn Windows- en Officeproducten te kraken in de kraak die duurde van 14 tot en met 25 oktober. In plaats daarvan zouden de krakers slechts toegang hebben gehad tot codes van producten die nog in ontwikkeling zijn. Microsoft is dan ook van mening dat bestaande gebruikers niets hebben te vrezen van mogelijke inbreuken op de veiligheid van de systemen.
Maar beveiligingsexperts blijven op hun hoede. Volgens Jack Clarck van Network Associates is het lang niet zeker dat de krakers geen toegang hebben gehad tot de belangrijkste broncodes van Microsoft. "Je weet nooit precies waar de 'hackers' hun inbraken hebben gepleegd tijdens hun zoektocht op het Microsoft-netwerk." Andere beveiligingsexperts betwijfelen of Microsoft de identiteit van de 'hackers' inmiddels precies heeft getraceerd. Volgens Denis Zenkyn van het anti-virus bedrijf Kaspersky in Moskou is het bijvoorbeeld nog lang niet zeker dat de krakers afkomstig zijn uit Sint Petersburg en dat laat tevens ruimte voor de vraag hoeveel schade de 'hackers' in het Microsoft-netwerk hebben aangericht.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-31T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.