AOL-baas loopt dit jaar lekker binnen

De meesten van ons doen het er ook voor. Stephen Case, eerste man bij America Online, krijgt over dit jaar een salaris van 1,85 miljoen dollar (5 miljoen gulden).

Dat is bijna een miljoen gulden meer dan vorig jaar, maar toch is het nog maar het topje van de ijsberg. Zoals de meeste grote Amerikaanse zakenmensen loopt de 42-jarige Case vooral binnen als zijn bedrijf het goed doet op de beurs. Naast zijn gewone salaris heeft hij 3 miljoen opties gekregen die omgerekend 230 miljoen dollar (600 miljoen gulden) waard zijn als de aandelen AOL met 10 procent in waarde zijn gestegen ten opzichte van nu als hij ze verzilvert.
Stijgen ze slechts de helft daarvan, dan moet Case bij de verzilvering ervan genoegen nemen met 'slechts' 90 miljoen dollar (210 miljoen gulden), zo heeft de Amerikaanse beurswaakhond, de Securities and Exchange Commission, bekendgemaakt. Case moet overigens nog wel het nodige geduld hebben, want de opties lopen pas af op 19 augustus 2009.
Maar tot die tijd hoeft Case niet op een houtje te bijten. Eerder dit jaar verzilverde hij al eerder gekregen opties, die hem 326 miljoen (860 miljoen gulden) opleverden. Hij heeft bovendien nog opties lopen over in totaal 22 miljoen aandelen. Ook die kunnen hem de nodige honderden miljoen guldens opleveren.
Het gaat overigens niet alleen goed met Case, dat geldt ook voor America On Line, dat mediagigant Time Warner wil opkopen. De winst zal dit jaar naar verwachting uitkomen op 6,9 miljard dollar (18 miljard gulden) tegen 4,8 miljard dollar (12,7 miljard gulden) vorig jaar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-01T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.