Intel zorgt voor forse koersdaling Rambus

De aandelen van chipproducent Rambus zijn fors gekelderd na berichten dat de belangrijkste afnemer Intel de geheugenchip van Rambus niet meer volop ondersteunt.

Het aandeel Rambus sloot 16 procent lager op 44,90 dollar. De forse daling volgde op berichten in het bladElectronic Buyer's News,waarin werd bekend gemaakt dat Intel van plan is Rambus' Direct Rdram 820-chipset het volgende jaar te schrappen en te stoppen met de introductie van de 850-chipset in het derde kwartaal.
De berichten volgden op eerdere uitspraken van Intel-topman Craig Barrett, waarin hij verklaarde dat zijn concern niet al zijn kaarten op Rambus zou zetten. Maar later maakte Intel duidelijk dat de positie van het concern tegenover Rambus sinds de zomer niet wezenlijk is gewijzigd. In die periode maakt Intel bekend dat het zijn plannen met de Rdram voor de Pentium 4 had bijgesteld en dat het bovendien bezig was met ontwikkeling van 133 Mhz chip voor de Pentium 4. Daarnaast was het chipconcern bezig de mogelijkheden van DDR-ondersteuning te onderzoeken.
"We blijven de Rdram voor het hoge marktsegment ondersteunen," verklaarde een woordvoerder van Intel. Rambus wilde geen commentaar geven op de relatie met Intel. Het chipbedrijf liet alleen los "dat de uitspraken van Intel voor zich spreken".
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-01T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.