Chipmarkt groeit in 2001 nog aanzienlijk

Brancheorganisatie Wsts voorspelt een flinke groei van de chipproductie met 20,3 procent in 2001 door de groei van Internet en mobiele telefoons.

De World Semiconductor Trade Statistics, zoals de organisatie voluit heet, baseert deze voorspelling op feiten verkregen bij verschillende chipfabrikanten en is in lijn met eerdere voorspellingen. De Wsts vertegenwoordigt 68 chipfabrikanten waaronder Intel, NEC, Samsung Electronics en Winbond Electronics.
De Electronics Industries Association van Japan heeft zijn cijfers over dit jaar bijgesteld. Volgens deze organisatie is de wereldwijde chipmarkt in 2000 met 39,2 procent gegroeid in plaats van met het in mei voorspelde percentage van 30,6.
De chipafname begin dit jaar was sterk vanwege de blijvende vraag naar flash-geheugen, dat gebruikt word in mobiele telefoons en Dram's voor PC`s. De prijs van Dram-geheugen is sinds halverwege dit jaar gedaald door tegenvallende resultaten in de verkoop van mobiele telefoons en PC's volgens de Wsts.
Ondanks de daling in de verkoop van dit soort apparaten, zal de wereldwijde chipmarkt ook na 2001 groeien. De voorspelling volgens WSTS is: 11,1 procent voor 2002 en 10,4 procent in 2003.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-01T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.