AOL samen met Spaanse bank in Internet

America On Line Europa en de Banco Santander Central Hispano gaan samen een joint-venture oprichten voor een Internetportal.

AOL brengt zijn technische kennis in, terwijl de Spaanse bank zijn tien miljoen Internet-bankierende klanten aan de site zal proberen te binden.
America Online en de bank krijgen ieder 40 procent van de aandelen in bezit van Prodigios Interactivos, terwijl de overige 20 procent in handen komt van een aantal beleggers waaronder Sol Melia en Planeta. Het Prodigios project vormt de basis voor het eerste product van de joint-venture, namelijk AOL Avant, Europa's eerste grootschalige interactieve portal dat begin volgend jaar geschikt moet zijn lancering.
Volgens Jupiter Communications is Spanje een van Europa's snelst groeiende Internetmarkten. Met een bevolking van meer dan 40 miljoen mensen verwacht het onderzoeksbureau dat het aantal gebruikers van 3,9 miljoen in 1999 zich in 2001 tot 7,3 miljoen en in 2005 tot 13,4 miljoen uitbreidt.
AOL Avant biedt onder meer twintig verschillende kanalen, zoals voor reizen, financiën en shopping, en een naadloze aansluiting op het Internet. De joint-venture zal in het kader van de promotie van het project aan een half miljoen klanten van de bank tegen een lage prijs een pc aanbieden met een draadloos keyboard met vijf 'smart keys' die direct toegang bieden tot het web of een van de kanalen kan komen. Bijzonder is dat AOL daarbij heeft gekozen voor Linux als besturingssysteem in plaats van Windows. Wat daarvan de reden is, is niet bekendgemaakt. Wel heeft AOL het bedrijf Netscape opgekocht, dat de browser Netscape Communicator op de markt brengt. Deze browser was alleenheerser totdat Microsoft zijn Explorer ging inbouwen in Windows op zo'n manier dat deze er bijna niet uit halen was. Het proces tegen Microsoft over misbruik van monopoliemacht is voor een belangrijk deel gebaseerd op de klachten van Netscape.
 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-02T00:00:00.000Z Sjaak Smakman