'Open source levert betere software op'

Bedrijven moeten zo spoedig mogelijk een open source strategie ontwikkelen, als ze sneller toegang willen hebben tot betere software.

Dat was de boodschap van twee topfunctionarissen van VA Linux Systems tijdens de Software Developers 2000 Conferentie in Washington.
Gebruikers kiezen niet voor de open source software, omdat deze gratis is, maar omdat deze beter is, zo verklaarde Larry Augustin, oprichter en topman van VA Linux. Volgens hem gaat open source de industrie veranderen en hij wees daarbij op mogelijkheden tot directe communicatie tussen gebruikers en ontwikkelaars. Bovendien noemde Augustin de ontwikkeling van commerciële software inefficiënt, omdat de leveranciers gebruik maken van verschillende codes. "In open source worden de codes gedeeld."
Volgens Augustin en VA Linux' vice-president John Hall telt Sourceforge, de online site voor open source developers, inmiddels 75.000 deelnemende software-ontwikkelaars. De twee onderstreepten de populariteit van de site door te vermelden dat er maandelijks 40 miljoen pageviews op plaatsvinden.
Inmiddels hebben volgens Augustin en Hall ook toonaangevende computerconcerns hun deelname betuigd aan de online site. Zo heeft VA Linux op dit moment een groot aantal projecten lopen in samenwerking met Hewlett-Packard, waaronder de mogelijkheid tot printen op Sourceforge.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-02T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.