Applicatie-management belangrijker dan asp

IDC meent dat de markt voor applicatie-management in 2004 acht keer zo groot als die voor application service provision (asp).

Dit hangt vooral samen met de afnemers van applicatie-management: grote ondernemingen. Op de markt voor middelgrote bedrijven kan het zelfs een concurrent worden voor asp.
Applicatie-management als dienst bestaat al ruim 10 jaar. Oorspronkelijk was deze service een bijverschijnsel van applicatie-ontwikkeling op maat en ondersteuning. Maar de laatste jaren is softwarebeheer opnieuw in de belangstelling gekomen door de opkomst van standaard softwaresystemen, bijvoorbeeld erp. Aanbieders van applicatie-management beheren deze systemen voor grote bedrijven, waarbij ze verantwoordelijk zijn voor de beschikbaarheid.
Bovendien zijn de systemen, hoewel oorspronkelijk aangeschaft als standaardpakket, op de maat van de gebruiker geconfigureerd. Hierdoor is de dienst op de specifieke behoeften van de klant afgestemd. Applicatiebeheer-aanbieders beheren niet de pc's van de eindgebruikers, de servers of het netwerk. Aanbieders zijn onder meer Cap Gemini Ernst & Young, Bull, CSC, Logica en HP.
Dit is het belangrijkste verschil met application service providers (asp), die een standaard toepassing, bijvoorbeeld Office of Exchange, op een standaard manier beheren voor verschillende klanten. Asp's bewegen zich dan ook vooral in het segment van de kleinere en middelgrote bedrijven.
 
Redactie Computable

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.