Foutje virusdetectie laat Windows crashen

Network Associates heeft toegegeven dat een bug in het laatste virusdetectiebestand ervoor kan zorgen dat Windows crasht of vastloopt tijdens het opstarten.

Het probleem is, zo meldt Antivirus Power Controls uit België, dat een recent virusdefinitiebestand niet overweg kan met de scan engine software in Virusscan. Voor degenen die door de bug zijn getroffen, zit er niets anders op dan Windows opnieuw op te starten in de veilige modus en de Virusscan het systeem niet te laten nalopen tijdens het opstarten.
Het virusdefinitiebestand in kwestie is versie 4.0.4102. Na het downloaden en installeren van de nieuwste virusdefninitie start de computer zonder iet te vragen opnieuw op.
Alle platformen van Windows kunnen problemen ondervinden. Volgens McAfee snapt de twee jaar oude virus scan engine de nieuwe virusdefinitie niet, waardoor het computersysteem vastloopt.
Wie nog geen last heeft gehad van de bug kan het best even wachten met het dowloaden van de laatste virusdefinitie bestanden, totdat de Virusscan software is bijgewerkt. Het is het handigst om McAfee's superdat updater te downloaden. Dit programma voert een update uit voor zowel de scan engine als voor de virusdefinities.
Meer informatie:http://www.mcafeeb2b.com/other/4102dat.asp
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-06T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.