L&H mag toch verder op automobielmarkt

De spraakherkennings-specialist Lernout & Hauspie (L&H) mag van een Amerikaanse rechtbank de activiteiten op de automobielmarkt hervatten.

L&H was aangeklaagd door Visteon Corp, omdat het de afspraken in een joint venture van beide bedrijven zou hebben geschonden. Hangende die zaak had de rechter L&H verboden actief te zijn op de automobielmarkt, omdat de activiteiten daar Visteon mogelijk zouden kunnen schaden. De automobielmarkt is voor L&H en Visteon een belangrijke afzetmarkt voor handsfree, spraakgestuurde producten.
Het verbod is nu door de rechtbank van Massachusetts behoorlijk versoepeld. L&H mag zijn activiteiten op de auto-markt voortzetten onder voorwaarde dat dat op het niveau gebeurt van vóór de breuk met Visteon. Volgens L&H betekent de nieuwe rechterlijke uitspraak dat het de R&D-activiteiten op de automobielmarkt kan hervatten, de gemaakte afspraken onder de geldende licentie-overeenkomsten kan nakomen en dat het nieuwe overeenkomsten kan afsluiten "onder voorwaarde dat die geen schade toebrengen aan de belangen van Visteon".
Overigens ziet L&H ook de definitieve uitspraak in het door Visteon aangespannen geding met veel vertrouwen tegemoet. Volgens L&H missen de beschuldigingen van Visteon elke grond.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-07T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.