Bea geeft af op de huidige e-markten

Volgens de softwareleverancier voor e-marktplaatsen Bea Systems, zijn veel b2b-transactieplaatsen niet veel meer dan opgetuigde Internetsites.

Bea spuidde zijn kritiek tijdens de lancering van zijn Weblogic Collaborate infrastructuurproducten. Volgens het bedrijf maakt Weblogic het mogelijk e-marktplaatsen voor meerdere deelnemers tegelijkertijd op te zetten. "Het is ontworpen om zowel e-commerce applicaties, back-end applicaties van ondernemingen als partners en leveranciers te integreren."
De software is gebaseerd op Bea's J2EE Weblogic Proces Integrator proces en draait onder de Weblogic Server van Bea.
Volgens president Barbara Britton van Bea's e-commerce integratiedivisie kan het bedrijf met zijn nieuwe product een e-market capaciteit leveren die op dit moment nog niet voorhanden is. Sap beweert daarentegen ook voldoende capaciteit te kunnen bieden.
Britton houdt vol dat er op dit moment nog geen vergelijkbaar product is dat de verschillende applicaties met elkaar kan integreren die bedrijven nodig hebben voor optimale e-commerce en connecties met hun partners en leveranciers. De meeste e-commerce systemen zijn nog slechts in staat orders te verwerken, aldus Britton.
Britton maakte tevens bekend dat Bea streeft naar een nauwe samenwerking met applicatie-ontwikkelaars op het gebied van e-commerce. Het bedrijf is van plan daarvoor in januari 2001 een applicatie-oplossingenmodel - eenSolutions Road Map - te publiceren. Bea heeft inmiddels al nauwe banden met bedrijven als Atlas, Calico, Asera en Loudcloud. Ook aan de klantenkant kan Bea de nodige allianties melden. Compaq en DHL behoren inmiddels tot afnemers van Weblogic Collaborate, dat volgende maand op grote schaal beschikbaar is.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-09T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.