Kleine bedrijven gaan massaal aan crm

Kleine bedrijven en de Soho-sector in de VS zullen in 2004 volop gebruik maken van het Internet, zo verwacht de Cahner Instat Group.

Het onderzoeksbureau denkt dat het Internetgebruik vooral zal toenemen omdat de bedrijven in een multichannel-omgeving willen communiceren met hun klanten.
Door de grotere penetratie zal vooral het gebruik vancustomer relationship management (crm) systemen sterk toenemen. Volgens analiste Kirsten Cloninger van Cahner zal een aantal service providers zich gaan specialiseren in de markt voor crm en e-commerce voor kleine bedrijven en Soho (Small office/home office)-bedrijven. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om providers alshttp://Bigstep.com en eCompany.net.
Volgens 75 procent van alle Soho- en kleine bedrijven is een gemakkelijke implementatie het belangrijkste criterium bij de keuze voor een crm- of e-commerce product. Kleine bedrijven kunnen zich namelijk geen omvangrijke investeringen veroorloven en zijn bovendien niet ingericht op gecompliceerde applicaties die een hoog specialisatieniveau vergen.
Ook de mogelijkheid systemen te kunnen integreren met de bestaande applicaties, is bij de keuze van een crm of e-commerce-systeem voor kleine bedrijven van groot belang, aldus Cloninger.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-09T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.