Siemens mobiel streeft naar plek in top 3

Volgens elektronicaconcern Siemens zit het zijn Zweedse tegenhanger Ericsson op de hielen als het gaat om de productie van mobiele telefoons.

Op dit moment is Siemens de vierde op de wereldranglijst, maar het Duitse concern verwacht dat het de Zweedse concurrent binnen korte termijn van de derde plaats kan stoten.
Siemens, dat recentelijk een samenwerking aankondigde met het Japanse Toshiba op het gebied van 3G apparatuur, verwacht dit boekjaar in totaal 60 miljoen mobiele telefoons te kunnen produceren. Dat zou meer dan een verdubbeling betekenen van de productie over het afgelopen jaar die 24 miljoen stuks bedroeg. Een kleine tegenvaller, want het concern had gerekend op een productie van tussen de 25 en 30 miljoen exemplaren. Toch verwacht Siemens aanzienlijk sneller te kunnen groeien dan het industriegemiddelde, aangezien het volgens eigen zeggen een zeer groot aantal orders op zak heeft.
De verkopen in de sectoren voor mobiele informatie en communicatienetwerken namen toe met 76,4 procent naar 9 miljard euro. De traditionele netwerkdivisie zag de omzet met 15,1 procent toenemen naar 11,4 miljard euro. Siemens maakte tevens bekend dat de Fujitsu-Siemens joint venture over het vierde kwartaal een verlies heeft geleden van 100 miljoen euro. De joint venture zou te kampen hebben met fricties tussen de partners. Verwacht wordt dat het Duitse concern op korte termijn met maatregelen zal komen om de situatie op te lossen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Ik reageer op dit artikel omdat jullie de grootste willen worden.
Het mag van mij, en ik heb een tip.
Ontwerp een toestel waarmee ik zowel mobiel als vast kan bellen.

Ik heb een eigen zaak en heb in het bedrijf steeds twee telefoontoestellen bij mij, één vast en één mobiel (lastig).
Graag had ik één telefoon die zogauw ik in buurt (bijv. 300 meter) van de zaak ben verbinding maakt met het vaste net zodat ik de inkomende en de uitgaande telefoontjes van het vaste net op het ene toestel kan behandelen.
Daarnaast moet hij natuurlijk ook de mobiele telefoonjes blijven ontvangen. de uitgaande telefoontjes worden automatisch gekozen via vaste verbinding.

Kan dat?
Ik hoor wel.

Sietze

Vast en mobiel zoals bij de BT Fusion dienst m.b.v. Motorola? Die is vier jaar actief geweest en dit jaar weer afgeschaft.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-09T00:00:00.000Z Marten Dijkstra