Intertrust introduceert beveiligde chip

Intertrust Technologies heeft als eerste beveiligingsarchitectuur gelanceerd voor geïntegreerde system-in-chips (soc's).

Volgens de Amerikaanse leverancier van digital rights management (drm) software, voorziet de architectuur in beveiligingsapplicaties inclusief drm voor contentbeveiliging, authenticiteit, networking, informatie-infrastructuur en de beveiliging van software van bedrijven.
Uitgangspunt is dat door de introductie van de architectuur, de toepassing van beveiligde chips in apparatuur als intelligente telefoons, pda's en MP3-spelers snel zal toenemen. Op dit moment kunnen de beveiligingsvoorzieningen alleen via co-processoren van uiteenlopende leveranciers worden verkregen. Daarbij gaat het vaak om kostbare toepassingen. Een volledig geïntegreerde en goedkopere toepassing, zoals die van Intertrust, was tot op heden voor de chipindustrie nog niet voorhanden.
Inmiddels hebben al diverse chipfabrikanten aangegeven met Intertrust in zee te willen gaan. Daarbij gaat het onder andere om de Britse marktleider voor chips in mobiele telefoons ARM Holding, het Amerikaanse Texas Instruments en Cirrus Technology.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-10T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.