Be vereenvoudigt Internet appliances

Het Amerikaanse Be gaat het gebruik van zijn Internet appliance-platform aanzienlijk vergemakkelijken met de lancering van BeIA Map.

Het betreft een management- en administratieplatform waarmee systeembouwers eenvoudig BeIA-componenten kunnen installeren en upgraden.
BeIA Map bestaat uit op server gebaseerde software die door de gebruiker van BeIA-apparatuur op afstand kan worden gedownload. In geval van bijvoorbeeld een hardware- of softwarecrash kunnen gebruikers via een simpele druk op de knop meteen een nieuwe versie toegestuurd krijgen. De dienst werkt via Internet en kan direct actuele en opgewaardeerde softwareversies aanbieden.
Map komt in het eerste kwartaal van volgend jaar op de markt. Volgens Calmon, vice-president in Europa van Be, komt de prijs van een pakket rond de 10 dollar te liggen en dat is aanzienlijk goedkoper dan de 25 dollar die Microsoft voor Windows CE in gedachten heeft. Op dit moment loopt het nog niet storm met de verkoop van licenties, maar Calmon vertrouwt erop dat BeIA Map een aanzienlijke omzetstroom met zich mee zal brengen. Dat vertrouwen is vooral gebaseerd op het feit dat het softwareplatform van BE volop gebruik maakt van de mogelijkheden van het Internet.
Om volop te kunnen profiteren van de snel groeiende markt voor Internet appliances, waarvan volgens IDC in 2004 om en nabij de 89 miljoen eenheden zullen worden verkocht, heeft Be samenwerkingen gesloten met onder andere Compaq. De computerproducent biedt BeIA aan als alternatief voor Windows CE op zijn iPaq-lijn.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-15T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.